Exercitiile mele preferate pentru fesieri si picioare

-Scris de Andra-

Fiecare sportiv in parte are o grupa musculara preferata la care lucreaza mai mult decat la altele. De obicei, la femei acestea sunt fesierii si abdomenul. Desigur, si eu am obsesia mea: fesierii si picioarele.

De cand am inceput sa fac sport, am incercat zeci de exercitii pentru aceste doua grupe de muschi, le-am combinat in sute de feluri si, astfel, am reusit sa fac un top cu 4 exercitii preferate ale mele.

 

   1. Genuflexiuni cu bara pe spate

Le fac la fiecare antrenament de picioare, fara exceptie. Am zile in care pun greutate mai mica, alte zile in care folosesc greutate mare. Sunt foarte multe variatii ale acestui exercitiu si le poti face in atat de multe moduri incat e imposibil sa te plictisesti. Nu mai zic ca functioneaza de minune.

 

 2. Hip-thrusts

Exercitiul acesta l-am descoperit abia in ultimul an si imi pare rau ca a venit asa tarziu pentru ca este preferatul meu. Il fac de 2 ori pe saptamana, o data cu greutate mica si multe repetari si o data cu greutate mare dar putine repetari. Simt cum functioneaza si pompeaza fesierii imediat dupa prima serie. E de incercat cel mai bine la finalul antrenamentului.

 

3. Indreptari romanesti cu haltera

La fel ca genuflexiunile cu haltera, indreptarile le fac la fiecare antrenament. Lucreaza de minune muschiul femural si fesierii si ajuta mult la dezvoltarea fortei si masei musculare.

 

4. Bulgarian split squats

O sa iti fie mai greu sa te obisnuiesti cu ele la inceput, dar, o data ce prinzi gustul lor o sa vrei sa le faci la fiecare antrenament. Te obosesc foarte repede si iti pun in miscare mai multi muschi- fesierii, femuralii si muschii coapselor. De asemenea, ajuta mult la mobilitate si flexibilitate. Dupa ce te obisnuiesti cu ele, ia cate o gantera in fiecare mana si o sa simti diferenta.

 

Cam astea ar fi preferatele mele. Desigur, mai exista multe alte exercitii care sunt bune si care ar trebui facute in paralel cu acestea. Important e ca fiecare sa isi gasesca miscarea cu care simte ca are cele mai bune rezultate.

Have fun!

AndraP

I rock! 💪

Lasă un răspuns